Edukacija za pristupanje provjeri stručne osposobljenosti djelatnika u pismohrani održat će se od 2. - 4. studenog 2016. godine u Državnom arhivu u Bjelovaru.

Za više informacija javite se u tajništvo arhiva.
Program tečaja nalazi se u privitku.

Preuzmite naša izdanja u pdf-u

Dio izdanja Državnog arhiva u Bjelovaru sada je dostupan u pdf formatu za preuzimanje na našim stranicama.

Preuzmite ih na
                            http://dabj.hr/impresspage/hr/left/page4/

http://dabj.hr/impresspage/file/repository/Povijest_krizevacke_i_durdevacke_granicarske_pjesacke_pukovnije.pdf

Povodom Međunarodnog dana arhiva

Državni arhiv u Bjelovaru otvara izložbu

˝Prvi svjetski rat u spisima škola i građanskih udruga 1914. - 1918.˝

 

Pozivamo Vas da posjetite našu izložbu u Gradskom muzeju u Bjelovaru od 6. lipnja 2014. godine

   Bljesak 1995. - 2015.

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe u Gradskom muzeju u Bjelovaru

24. travnja 2015. godine u 19 sati

Radujemo se Vašem dolasku

Pozivamo Vas na

Radionicu za izradu klasifikacijskog plana dokumentacije

koja će se održati 11. lipnja 2015. godine u prostorijama Hrvatskog državnoga arhiva, Zagreb, Marulićev trg 21

detalji u prilogu

STRUČNI ISPITI ZA DJELATNIKE U PISMOHRANAMA

Obavještavamo vas da je Povjerenstvo za stručni ispit za zaštitu i obradu arhivskog i registraturnog gradiva utvrdilo ispitne rokove u 2015. godini te vrijeme i mjesto polaganja ispita za provjeru stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama za zaštitu i obradu arhivskog i registraturnog gradiva.

Ispitni rokovi su objavljeni i dostupni na mrežnim stranicama Hrvatskog državnog arhiva na adresi http://www.arhiv.hr/arhiv2/Edukacija/Strucni-ispiti-za-djelatnike-u-pismohranama/index.htm

Polaznici tečaja u posjetu spremištu Državnog arhiva u Bjelovaru

U sklopu edukacije za stručni ispit djelatnika u pismohranama Državni arhiv u Bjelovaru održava tečaj od 10. - 12. studenog 2014. godine.

S obzirom da su radni prostori Državnog arhiva u Bjelovaru dislocirani na tri lokacije obavještavamo poštovane korisnike da svoje zahtjeve podnose isključivo u upravi Državnog arhiva u Bjelovaru koja se nalazi na adresi Trg Eugena Kvaternika 6 u prizemlju zgrade Poslovnog parka osobno, telefonski ili putem elektroničke pošte.

Korisnike koji žele obavljati istraživanja iz fundusa arhivskih fondova i zbirki Državnog arhiva u Bjelovaru obavještavamo da to mogu učiniti u arhivskom spremištu koje se nalazi na adresi Andrije Kačića Miošića prolaz  u dvorištu Bjelovarsko-križevačke biskupije. Isto tako molimo buduće korisnike da se unaprijed najave za istraživanje iz razloga što je prostor predviđen za istraživenje mali i kako bi se moglo udovoljiti zahtjevima svih korisnika.

Radni prostori Odjela za obradu i korištenje arhivskog gradiva i Odjela za zaštitu arhivskog i registraturnog gradiva izvan arhiva nalazi se na adresi Ulica Ferde Rusana 10.